De praktijk

Kwaliteit, tijd en aandacht

Wij willen graag dat u zich op uw gemak voelt bij ons in de praktijk. Daarom proberen we een rustige, persoonlijke sfeer in onze praktijk te creëren. Wij besteden veel tijd en aandacht aan een zogenaamd zorgplan. In een zorgplan wordt een indicatie gemaakt van wat u aan uw gebit laat doen. Door het samen te hebben over de mogelijkheden, risico’s en uw eigen bijdrage heeft u helder in welke mate u laat zorgen voor uw gebit. U kunt bij ons terecht voor alle facetten van de algemene tandheelkunde: parodontologie, endodontologie, prothetiek, cariologie, kroon- en brugwerk. We werken samen met veel andere tandheelkundig specialisten.

Als tandartsen behandelen we niet alleen uw gebit. We helpen u ook door middel van advies uw eigen gebit te verzorgen en bijvoorbeeld ontstoken tandvlees of gaatjes te voorkomen. Daarnaast proberen wij, waar mogelijk, rekening te houden met de belasting van onze behandelingen op het lichaam en het milieu. Helaas is het niet mogelijk om volledig biologisch te werken als tandarts. Maar door bijvoorbeeld amalgaam vullingen alleen boven een rubber lapje in de mond uit te boren en amalgaam en andere metalen, plastics, papier, zuren, kunststoffen etc. allemaal apart te scheiden proberen wij de belasting van onze behandelingen op het lichaam en het milieu zo veel mogelijk te beperken.

Bij een intake plannen wij een half uur. Dit is om u in te schrijven, kennis te maken en een uitgebreide controle te doen. Vervolgens stellen wij een behandelplan op met begroting. Als het behandelplan heel uitgebreid is kan dit ook nog een keer besproken worden. Wanneer er nog recente foto’s van de vorige tandarts zijn zullen wij voor dit onderzoek en opstellen van het behandelplan alleen een controle (code C11) in rekening brengen. Voor kinderen < 18 jaar zijn controles, maar ook behandelingen vergoed door de basisverzekering. Aanvullend onderzoek met foto’s kan noodzakelijk zijn.

Wij weten dat veel mensen het niet prettig vinden om naar de tandarts te gaan. We kunnen goed omgaan met mensen met angst, nemen extra tijd, of bouwen de intensiteit van behandelingen rustig op, zodat u in uw eigen tempo kunt wennen. Deze aanpak gebruiken we ook vaak bij het behandelen van kinderen.

Afspraak maken