De praktijk

Kwaliteit, tijd en aandacht

Wij willen graag dat u zich op uw gemak voelt bij ons in de praktijk. Daarom proberen we een rustige, persoonlijke sfeer in onze praktijk te creëren. Wij besteden veel tijd en aandacht aan een zogenaamd zorgplan. In een zorgplan wordt een indicatie gemaakt van wat u aan uw gebit laat doen. Door het samen te hebben over de mogelijkheden, risico’s en uw eigen bijdrage heeft u helder in welke mate u laat zorgen voor uw gebit.

Waarmee helpen wij u?

U kunt bij ons terecht voor alle facetten van de algemene tandheelkunde: parodontologie, endodontologie, prothetiek, cariologie, kroon- en brugwerk. Ook hebben wij een implantoloog mondhygienisten in onze praktijk. Verder kunt u bij ons terecht voor doorzichtige beugels van Airsmile. Daarnaast werken wij samen met veel andere tandheelkundig specialisten. Als tandartsen behandelen we niet alleen uw gebit. We helpen u ook door middel van advies uw eigen gebit te verzorgen en bijvoorbeeld ontstoken tandvlees of gaatjes te voorkomen.

Belasting op lichaam en milieu

Daarnaast proberen wij, waar mogelijk, rekening te houden met de belasting van onze behandelingen op het lichaam en het milieu. Helaas is het niet mogelijk om volledig biologisch te werken als tandarts. Maar door bijvoorbeeld amalgaam vullingen alleen boven een rubber lapje in de mond uit te boren en amalgaam en andere metalen, plastics, papier, zuren, kunststoffen etc. allemaal apart te scheiden proberen wij de belasting van onze behandelingen op het lichaam en het milieu zo veel mogelijk te beperken.

Intake

Voor een intake (eerste afspraak) plannen wij een half uur. Dit is om u in te schrijven, kennis te maken met de tandarts en een uitgebreide controle te doen. Vervolgens stellen wij een behandelplan op, eventueel met begroting.  Aanvullend onderzoek met röntgenfoto’s kan noodzakelijk zijn. Wanneer er recente foto’s van de vorige tandarts zijn zullen wij geen nieuwe foto’s maken. Voor kinderen tot 18 jaar worden controles, maar ook behandelingen, vergoed door de basisverzekering.

Angst

Wij weten dat veel mensen het niet prettig vinden om naar de tandarts te gaan. We kunnen goed omgaan met mensen met angst, nemen extra tijd, of bouwen de intensiteit van behandelingen rustig op, zodat u in uw eigen tempo kunt wennen. Deze aanpak gebruiken we ook vaak bij het behandelen van kinderen.